Het Pilgrim Harbour Festival wordt afgesloten met een gratis openluchtconcert met muzikale grensverleggers.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Piet Heynsplein – Historisch Delfshaven

Za. 16 Juni / 19:00 – 23:00

Als afsluiter van het festival presenteren we een bonte mix van muziekstijlen, maar dan met een ‘bite’. Klanken die je niet elke dag hoort, variërend van mooie luistermuziek tot voetjes van de vloer. Op het bijzonder sfeervolle Piet Heynsplein sluiten we onder de zomerzon ons festival af met een klapper.

line-up

Supergombo

Frankrijk
Kickass jazzy afrofunk

Kom helemaal op stoom met de ritmes van het Supergombo. Deze Franse 7-koppige jazz-formatie brengt de heerlijke zwoele en tegelijkertijd opzwepende beats van de afrofunk. In deze typische Franse smeltkroes vind je invloeden van Fela Kuti’s Nigeria uit de 70’er jaren en Joe Zawinul’s Syndicate. Ook de klanken van mbalax uit Senegal, soukous uit Congo en de ritmes uit Burkina Faso vinden hun plek. Voeg daar nog een flinke scheut funk aan toe en je weet dat je dit niet wilt missen.

supergombo2-nw

The Venopian Solitude

Maleisië
pop/rock/hiphop/indie

In 2014 brak deze Maleisische formatie rond de opvallende zangeres Suiko Takahara (pseudonym) definitief door in het thuisland. Voor die tijd kon Suiko Takahara al rekenen op internationale waardering via social media. De bredere erkenning kwam via nominaties bij de prestigieuze music awards van Maleisië. Twee leden van de formatie wonnen de ‘best hip-hop song’. Na verschillende tours in Maleisië volgden optredens in Japan, Indonesië, Singapore en Canada. Inmiddels is de weg richting Noord-Europa en dus ook Nederland gevonden. Laat je inspireren door de diversiteit in deze energieke pop/rock/hiphop/indie muziek en vind er je eigen verhaal.

1390805455_Takahara_5

Nathaniel Bellows

Boston USA

De veelzijdige singer-songwriter Nathaniel Bellows is schrijver, dichter en visueel artiest. In de afgelopen jaren legde hij zich toe op het schrijven van libretti voor componist Sarah Kirkland Snider. In maart van dit jaar verscheen zijn derde album Swan and Wolf waarop muziek en poëtische teksten hand in hand gaan. De kalme, soms melancholische klanken kabbelen door. De donkere vocalen maken zijn muziek romantisch, maar tegelijkertijd expressief.

Hoofdact volgt. Houd Facebook in de gaten voor updates!

Sfeerimpressie 2017

Met dank aan onze sponsors

Zonder sponsors zouden we dit moois nooit kunnen delen. Hulde, applaus en hartelijk dank voor jullie bijdrage aan ons festival. Jullie zijn onze hoofdact!

sponsors2018