Muziek op drift. Laat je meevoeren op Arvo Pärt

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hou je van die stille muziek onder die mooie film? Zo’n nummer dat doorgaat, je meevoert naar een andere wereld en waarvan je wilt dat het nooit stopt?
Dan is dit wat voor jou.

Op vrijdag 15 juni trapt Pilgrim Harbour af met een primeur in de historische Pelgrimvaders Kerk. De speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Mayflower Band brengt een doorlopend stuk waarmee ze langs culturen en muziekstijlen reizen. De muzikanten inspireerden elkaar met hun diverse achtergronden en bijzondere instrumenten. Dit leidde tot een combinatie van eigen repertoire en originele verbanden.

Adembenemende mooie werken van Arvo Pärt, nummers van Ask Your Heart (de meest recente plaat van Mehmet Polat Trio) en composities en improvisaties van Avenue Azure worden gesmeed tot een fascinerend, ingetogen geheel. De poëtische teksten van woordkunstenaar YMP voegen zijn beeld op de wereld toe. Met de oceaan als overkoepelende element, voert de Mayflower Band je mee op deze muziek op drift.

De uit Estland afkomstige Arvo Pärt geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Voor wie deze naam nieuw is: denk aan de meeslepende klanken van Philip Glass. 

Het ensemble bestaat uit Mehmet Polat (ud, compositie) en zijn trio Dymphi Peeters (kora, NL), Sinan Arat (ney, (Turkijë /NL), Pete Harden (gitaar, compositie VK/Nederland), Saskia Lankhoorn (piano, Nederland) AKA due Avenue Azure en YMP (spoken word NL). 

Na afloop van het concert is er een kans om de musici te spreken in een Meet & Greet en luiden we het Pilgrim Harbour Festival 2018 in met een borrel!

Vrij. 15 Juni / 21:00 – 22:00

Lokatie
Pelgrimvaderskerk
Aelbrechtskolk 20
3024 RE Rotterdam

Line-up

3fa618_a8ce107b20384d2d99f791beb3ac873e~mv2

AVENUE AZURE

Pete Harden (gitaar) en Saskia Lankhoorn (piano en zang) treden al meer dan 10 jaar op in vernieuwende muziekgroepen. De weerklank van deze gedeelde geschiedenis van spelen en toeren, genietend van de pracht van vreemde landen is terug te horen in hun duo-project Avenue Azure. Almost-songs weerspiegelen landschappen, steden en zeeën. Het duo creëert sferen uit andere werelden, transitiemuziek die los staat van tijd. Het ene moment herkenbaar, het andere moment vervreemdend.

Mehmet Polat Trio

Het Mehmet Polat Trio is een hedendaagse combinatie van ud, ney en kora virtuozen. Ze laten de rijke traditionele klanken van de Balkan, het Midden-Oosten en Afrika samensmelten met een modale jazz aanpak. Het trio brengt composities ten gehore van ud-speler en trio leider, Mehmet Polat, waarbij veel ruimte wordt gelaten voor improvisatie. Het resultaat is een een hartelijk open geluid dat je meesleept op een bijzondere muzikale reis van het verleden tot het innovatieve heden.

Mehmet Polat – ud & compositions
Dymphi Peeters – kora
Sinan Arat – ney

YMPHIJSGOED2

YMP

Y.M.P oftewel YoungMichPoetry, is een talentvolle ondernemer en woordkunstenaar uit Rotterdam-Zuid. Opgegroeid met hiphop en geïnspireerd door onder andere 50 Cent, Eminem, DMX en de Wu-Tang Clan heeft hij zijn liefde voor woordkunst ontwikkeld. Maar zijn hart voor taal ontdekte hij op het dieptepunt van zijn leven: in de gevangenis. Hij is gaan schrijven om negatieve ervaringen vanuit het verleden om te zetten in positieve gebeurtenissen voor de toekomst. Bewapend met een pen en zijn hersens als munitie haalt Y.M.P het beste uit zichzelf. Zijn vurige en diepgaande teksten zijn voorzien van ritmische invloeden. Het hiphopbloed pompt door zijn lichaam. Maar ook invloeden van klassieke muziek stromen door zijn optredens heen.

Tickets

Tickets €11 (€7,50 R’dampas)
21:00 – 22:00

Met dank aan onze sponsors

Zonder sponsors zouden we dit moois nooit kunnen delen. Hulde, applaus en hartelijk dank voor jullie bijdrage aan ons festival. Jullie zijn onze hoofdact!

sponsors2018