Stichting Pilgrim Harbour

Hoofddoel van de stichting is een nieuw, jaarlijks terugkerende festival voor Delfshaven te creëren waarin onze communities en vaste en vanzelfsprekende plek hebben. Belangrijke “interim bestemming” in deze is een bonte editie van Pilgrim Harbour in 2020 neer te zetten als bijdrage aan de activiteiten rondom het vertrek van de Pelgrims naar Amerika in 2020.

Primaire taak van de stichting is derhalve Pilgrim Harbour elk jaar te programmeren en te laten groeien. Daarnaast wil de stichting ervoor zorgen dat de Delfshaven community in al haar diversiteit duidelijk zichtbaar is in de activiteiten. Hiermee wil de stichting bijdragen aan de versterking van de identiteit van Delfshaven.

Inhoudelijk

Het Pilgrim Harbour Festival presenteerde haar eerste editie in de zomer van 2017. Met dit nieuwe festival wil Pilgrim Harbour het positieve verhaal van migratie brengen en het succes van een multiculturele samenleving vieren. Het festival is een podium waarop muzikanten en kunstenaars hun verhaal van het succes van migratie in onze samenleving door middel van muziek kunnen vertellen. Het festival gebruikt de omgeving en de geschiedenis van Delfshaven als decor voor zowel de eigentijdse cultuur van Rotterdam als de traditionele wereldculturen. Deze invalshoek is gekozen vanuit stichting Pilgrim Harbour vanwege haar sterke betrokkenheid met Delfshaven en haar talentvolle bewoners; een klein gebied in Rotterdam met een bijzondere geschiedenis.

In dit hele kleine gebied in Rotterdam is veel te vertellen over pelgrimage en de pioniersgeest. In Delfshaven leeft de migratie vroeger, nu en in de toekomst.

Stichting Pilgrim Harbour wil:

  1. Een stimulans zijn voor het multiculturele dynamiek en leven van stad en buurt, vooral wat de samenwerking tussen musici van verschillende culturen betreft;
  2. Een podium aanbieden waarop jong talent en de communities van Delfshaven en Rotterdam elkaar tegen komen, steeds op verrassende wijze;
  3. Aandacht scheppen voor het de “success stories” van talloze immigranten die de uitdagingen van integratie met verve en overtuiging aangaan, vaak gepaard met hun eigen cultuur en muziek

De haven en haar omgeving is immers een plek van aankomst en vertrek, van grote ambities en ondernemerszin, en van hoop. Pilgrim Harbour weerspiegelt de hoop van de vertrekkende pioniers van weleer of de gedwongen reiziger of vluchteling van vandaag die aan een nieuw leven in dit oude gebied van de stad mag beginnen.

Beloningsbeleid stichting

De stichting Pilgrim Harbour heeft geen commercieel doel en werk op een basis van een kostendekkende begroting en samenwerking met vrijwillers.

Organisatie

Stichting Pilgrim Harbour

Rochussenstraat 489

3023DL Rotterdam

RSIN: 858046374

KvK: 69872341

Bestuur

Ted Poot (voorzitter)

vacant (penningmeester)

Harrie Schoonewille (secretaris)

Teun Grinwis

Wouter Wefers Bettink

Carla Delgado-Swiatkowski

Contact

Secretariaat

Harrie Schoonewille

Email: harrie.schoonewille@gmail.com

Telefoon: +31 6 53 147 127